Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η συναυλία των Red Hot Chili Peppers στην Αθήνα 4/9/2012




 Η συναυλία των Red Hot Chili Peppers στην Αθήνα 4/9/2012

 Του Γιάννη Αλεξίου

                                                              
 «Ακούσαμε στις ειδήσεις για κρίση και σκατά, αλλά εσείς είστε γεμάτοι αγάπη !» είπε στο ζενίθ της συναυλίας ο πολύ επικοινωνιακός μπασίστας Michael "Flea" Balzary των Red Hot Chili Peppers. Εμφανώς ευχαριστημένος από την ανταπόκριση και την συμμετοχή των περίπου 70.000 οπαδών του πιο «καυτού» ονόματος που έβγαλε η Αμερική την τελευταία 25ετία, έστειλε το μήνυμα του κι ενώ την ίδια στιγμή τα κινητά όλων στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν στα χέρια και αποθανάτιζαν το εκπληκτικό γκρουπ στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα.
 Το μεγάλο ραντεβού με τους Red Hot Chili Peppers είχε κλειστεί ένα χρόνο πριν και παρά την κρίση πλήθος κόσμου γέμισε το στάδιο για να τους δει, την ίδια ημερομηνία που είχαν εμφανιστεί εκεί οι U 2.
Οι «άρχοντες του grunge» βγήκαν μπροστά στο φανατικό κοινό τους στις 9.45 το βράδυ με το «Monarchy of Roses» μέσα σε αποθέωση κι επί δύο ώρες δικαιολόγησαν τη φήμη της μεγάλης μπάντας αν και ο κιθαρίστας τους Josh Klinghoffer είχε σπάσει το δεξί του πόδι κι έπαιξε καθιστός κάτι που σίγουρα στέρησε από την σκηνική παρουσία του συγκροτήματος. Το γεγονός ότι ο ελληνικής καταγωγής Anthony Kiedis τραγουδιστής τους και ο μπασίστας είχαν κομμένο το δεξί τους μπατζάκι από τα μαύρα παντελόνια τους και στη θέση αυτή είχαν φορέσει μακριές άσπρες κάλτσες, μόνο μήνυμα συμπαράστασης στον άτυχο κιθαρίστα μπορεί να εκθλιφθεί !
Ο Josh Klinghoffer έχει αντικαταστήσει τον John Frusciante το 2009, όταν αποχώρησε οριστικά από την μπάντα, ενώ ο πολύ δυναμικός ντράμερ τους Chad Smith παίζει μαζί τους από το 1998.
Οι Red Hot Chili Peppers από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια των εφτά Grammy Awards, των 80 εκατομμυρίων και πλέον άλμπουμ ανά τον κόσμο και μέλη από φέτος του Rock and Roll Hall of Fame είχαν εκπληκτικό ήχο στην συναυλία τους στην Αθήνα όπου όλα τα όργανα ακούγονταν καθαρά όπως και η φωνή του τραγουδιστή. Στο σετ τους έπαιξαν όλα τα γερά κομμάτια τους (δεν έπαιξαν το «Aeroplane») φυσικά την πιο μεγάλη τους επιτυχία «Californication», ενώ φύλαξαν το «Give It Away» για το encore. Επίσης στο τελευταίο μέρος της συναυλίας τους κρέμασαν την ελληνική σημαία σε ένα ηχείο και στο φινάλε ο Anthony Kiedis ευχαρίστησε το ελληνικό κοινό.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι οι Red Hot Chili Peppers έφθασαν στην Αθήνα τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή και διέμειναν στη «Μεγάλη Βρετανία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου