Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η Beth Hart είναι πράγματι αστέρι ! Του Γιάννη Αλεξίου








   Είναι πράγματι αστέρι η Beth Hart !


    Γράφει ο Γιάννης Αλεξίου

  Την ίδια ώρα που "ανώμαλοι" Έλληνες ήταν στο Σύνταγμα, λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα στην Τεχνόπολη, μέσα στη βροχή, μια καταπληκτική τραγουδίστρια που έχει κατακτήσει την Αμερική κλέβει αυτό τον καιρό τις καρδιές των Ευρωπαίων στην περιοδεία της και χθες βράδυ, τις καρδιές των Ελλήνων που έφαγαν βροχή χθες, αλλά άξιζε τον κόπο, για να δουν την πρώτη φορά της εδώ ! Εκατοντάδες μουσκεμένα γυναικεία δακτυλάκια ποδιών, ουρές αντρών για μια μπύρα, σηκωμένα βρεγμένα ρεβέρ στα τζην παντελόνια και όλα αυτά με μια ομπρέλα στο χέρι ! Πάντως εμφανίστηκε κυρία στην ώρα της, ακριβώς 9.30 μ.μ. η Αμερικανίδα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια - την πατρίδα των Doors - και ζήτησε συγνώμη από το κοινό για τη βροχή ! Αυτή τη γερμανική βροχή που βρέχει σταθερά, που εύχεσαι να τελειώσει και πράγματι έτσι κι έγινε περίπου μισή ώρα μετά την το ξεκίνημα της συναυλίας.  Η διάρκειά της μάλλον έφτιαξε το κέφι του κόσμου, που δεν ξεπερνούσε τις 2.000, όμως ήξεραν τι ζητούσαν να πάρουν από τη βραδιά. Μια καλή συναυλία.


 Το σκηνικό στον ανοιχτό χώρο ήταν κόκκινο - μπλε, σε χρώμα της φωτιάς οι δύο ψηλοί καπνοδόχοι πίσω από την σκεπαστή σκηνή, που είχε φώτα σε χρώμα θαλασσί.
Το "Bang Bang" ζέστανε τον κόσμο και η Beth Hart έδειχνε να το απολαμβάνει με τις κινήσεις της επί σκηνής με το μικρόφωνο μόνο στα χέρια για την ώρα ! Στο τέταρτο κομμάτι έφερε την συναυλία στα μέτρα της τραγουδώντας το "Ι'll take care of you" του Bobby Bland - κι έχει παίξει μαζί με τον Joe Bonamassa - δείχνοντας ότι "το'χει" το blues ! Η φωνή της όλο και ανέβαινε, μια εξαιρετική φωνή που δικαιολόγησε τη φήμη της. Έβγαλε πολύ συναίσθημα, η ίδια "έπαιζε" πολύ με το κοινό και ενώ όλα συμβαίνουν επί σκηνής δίπλα καθόταν ένας φίλος που μόλις η βροχή σταμάτησε έβγαλε ένα μικροσκοπικό πορτοκαλί καρεκλάκι και κάθισε. Ξέρεις πώς θα έλεγα τώρα ; Ο καθιστός ταύρος, μου απαντά. Τον ρωτώ : Τι είναι αυτός ο ήλιος γύρω από την επιγραφή "Beth Hart" στην σκηνή ; Ινδιάνικος, μου απαντά !

Όλη η συναυλία σχεδόν ήταν το "Whole Lotta Love" των Led Zeppelin που εκτόξευσε τον κόσμο σε υπέροχα επικοινωνιακά μονοπάτια μέσα από το χορό και τις επευφημίες. Από ώρα ήδη η 43χρονη Beth Hart είχε καθίσει στο πιάνο της και πίσω πάντα βρίσκονταν οι δύο κιθαρίστες, ο μπασίστας και ο ντράμερ. Λιτό παλιό ροκ σχήμα, μεστή μπάντα και πολύ καλός ήχος ερχόταν καθαρά στ' αυτιά μας που έψαχναν κι ένα σχεδόν γεμάτο φεγγάρι, υπέροχο, ενώ τα σύννεφα αραίωναν στον ουρανό που πλέον ήταν σύμμαχος σε μια σύντομη συναυλία... Μετά από 70 λεπτά η Beth Hart λέγοντας επαναλαμβανόμενα "i love you" και καληνύχτισε...Όμως ξαναβγήκε με το πρώτο μπιζάρισμα, που έγινε και δεύτερο μετά από 4 τραγούδια και ένα φανταστικό "I'd rather be blind" από την εκτέλεση της Etta James, την μία από τις δύο μεγάλες επιρροές της. Η άλλη είναι η Aretha Franklin. Οι άλλες δύο είναι η Janis Joplin και η Billie Holiday που την τραγουδά σε άλλες συναυλίες της.

Στο δεύτερο encore κάθισε μόνη στο πιάνο και μετά στο δεύτερο κομμάτι μπήκε μετά από λίγο και οι μουσικοί της με πανηγυρικό φινάλε στο "Spirit Of God"!..Γεμάτα 100 λεπτά με καινούργια τραγούδια από το νέο άλμπουμ της "Better than home" - το 11o συνολικά και 9ο στούντιό της από το 1993 - αλλά και παλιότερα στα οποία αν είχε εντάξει περισσότερα πιο δυνατά κομμάτια την κατάλληλη στιγμή, ας πούμε μετά το "Whole Lotta Love" θα είχε πάει ακόμη πιο πέρα την συναυλία της. ίσως ήταν πιο ρομαντική λόγω βροχής. Πάντως η Beth Hart είναι πράγματι αστέρι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου