Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στο "Χώρα", γράφει ο Γιάννης Αλεξίου





Γράφει ο Γιάννης Αλεξίου


ΟΡΘΙΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ το κοινό - από τις σπάνιες φορές στο θέατρο - το βράδυ της Παρασκευής τη Νένα Μεντή στο φινάλε της "Ευτυχίας Παπαγιαννόπουλου" μετά το ρεσιτάλ της, μια παράσταση που συνεχίζεται εμπλουτισμένη σε διάρκεια και πληροφορίες για 6η σεζόν. Ένας ρόλος που ταυτίστηκε μαζί του η Μεντή. Μια γυναίκα με τσαγανό, ζόρικια και πολύ άτυχη, αφού έζησε το ξεσπίτωμα ως ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΣΣΑ, την κατοχή του '40, τη χούντα του '67 και τις αβάστακτες απώλειες του συζύγου της, της μάνας της και της κόρης της. Οι συνήθειες του Μανέλλη, της Κοτοπούλη, του ΧΙΩΤΗ και άλλων που παρελαύνουν στη θεατρική μεταφορά της ζωής της κορυφαίας Ελληνίδας στιχουργού, που έγραψε με τόση άνεση και ψυχή τα πιο διαχρονικά κι αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, από το "Όνειρο Απατηλό" και τις "Περασμένες μου αγάπες" έως το πλέον αντιεξουσιαστικό τραγούδι του ελληνικού ρεπερτορίου "Γύαλινος Κόσμος" που το σκίζει η φωνή του ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ !
Το είχα ξαναδεί στην 55λεπτη εκδοχή του, όταν πρωτοανέβηκε στο μικρό θέατρο "Ιλίσια" και μου είχε δώσει τότε και συνέντευξη η Μεντή. Τώρα γιγαντώνεται στο "Χώρα" στην Κυψέλη σε 90λεπτη εκδοχή.
Πήραμε μαζί μας και την πεθερά μου τη κυρία Χρύσα διαλέγοντας αυτό το έργο, καθώς τα έχει ζήσει όλα αυτά και πραγματικά χάρηκε πολύ συγκινήθηκε..Μυτιληνιά και όλοι η οικογένεια από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας..
Αν το είδατε αξίζει να το ξαναδείτε, κι αν όχι μην το χάσετε !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου